Volksdansen


Woensdagochtend van 09.45 tot 12.15 uur.

Locatie: Gebouw de Poort Kastelenring 112

Inlichtingen:   Kees Bras               Tel: 070-3584864 E-mail: bras@xs4all.nl en
                          Mw.  A. Magielse  Tel: 070-3276420  E-mail: magielse2@zonnet.nl

Zolang er mensen bestaan, hebben ze zich geuit in dans en muziek. Er zijn zelfs dansen bekend van meer dan 2000 jaar geleden.

Het blijft boeiend om de enorme verscheidenheid te ervaren van al die muziek en dansen uit de hele wereld. Volksdansen wordt nooit saai.

Uiteraard laten wij als MBvO-dansers de uitbundigste en ingewikkeldste dansen over aan de jeugd, maar dan nog is het onvoorstelbaar hoeveel mooie, vrolijke, ontroerende en levendige dansen er voor ons zijn om uit te kiezen, zowel historische als hedendaagse.

De naam van onze dansgroep is Porte, genoemd naar Aprite le Porte, een Zwitserse dans met een Italiaanse tekst op een 15e eeuws Alpenlied. Het betekent “Open de poort” (want de muziekband wil erdoor).

Wij dansen elke week met Kees Bras en wij doen slingerdansen, kringdansen, parendansen en formatie- of setdansen en nog meer uit veel landen.

Tussen 9.45 uur tot 10.30 uur is er gelegenheid voor de getalenteerde dansers, om zich te verdiepen in dansen die meer vaardigheden eisen.

Na een pauze van 15 minuten, dansen ze met iedereen mee in de basis groep van 10.45 uur tot 12.15 uur.

Heb je zin gekregen om met onze gezellige Basisgroep mee te komen dansen? Bel, mail of kom gewoon eens langs. Je bent altijd welkom, ook al heb je geen enkele volksdanservaring

En: heb je juist heel veel ervaring in volksdansen, dan kun je misschien de gevorderdengroep komen versterken.

Graag tot ziens,

Kees Bras